דילוג לתוכן

עין גדי - תיירות מתחדשת

אבישג איילון |
10/06/2020

עין גדי – תיירות מתחדשת

ירידה לצורך חופשה

יש משהו בנסיעה לעין גדי שגורם לך להרגיש שאתה יורד לבטן האדמה.
זה לא רק הגובה שיורד ויורד (ויורד…), זה גם השקט שמשתרר פתאום, הנשימות שנהיות עמוקות, הנוף המבלבל הזה שיש בו עוצמה אדירה וגם תחושה שהוא עוטף אותך ברכות. הזמן שמתנהל פה אחרת. מה שהיה הכי חשוב בעולם לפני שעה, אפילו לא עובר במחשבות עכשיו.
כי ככה זה בבטן האדמה, כל החוקים משתנים.

.

צילום: עדי לנדו

מאוחר יותר, כשתרדו עוד יותר, עד לנקודה הנמוכה ביותר בעולם ותתעטפו במים המלוחים של ים המלח, תחשבו על המילה בריאה ועל התהליכים הקדומים שיצרו פה את הפנינה המופלאה הזו. שבר ענקי שחתך יבשות, לוחות טקטוניים שזזו, הרים התרוממו, סלעים נשברו, שבר כל כך עצום, שהוא ממשיך עד היום. והנה אנחנו, בלב של כל הדרמה הזו, במקום הכי קרוב לבטן האדמה, עטופים במים, במינרלים, בבוץ ובמלח. ובשקט, המון שקט מסביב.

אבל הקדמנו את המאוחר, אנחנו עדיין רק בדרך למלון עין גדי, שנפתח ממש עוד מעט, ב – 16.6. והפתיחה המחודשת הזו גורמת גם לו לברוא את עצמו מחדש.

"תחשבו על הכל מחדש"

הכניסה למלון מטעה. הגן הבוטני יפה כמו תמיד, פורח ומשגשג, הים וההרים נשארו בדיוק אותו הדבר. במבט חיצוני הכל שלו ורגוע כאילו לא קרה פה שום דבר מיוחד בחודשים האחרונים. רק כשנכנסים פנימה ומדברים עם האנשים מתחילים להבין איזו תנופה של עשייה והתחדשות יש כאן בלב המדבר הרגוע.

צילום: אבישג איילון

להנחיות התו הסגול לא מתייחסים פה כאל הגבלות, אלא בדיוק להיפך – הזדמנות להפוך לטובים יותר ולתת חוויה מיוחדת יותר. "הרגשנו כאילו מישהו פתאום אמר לנו – תשכחו את כל מה שעשיתם עד עכשיו ותחשבו מחדש על כל פרט בחוויה של האורח. החשיבה המחודשת הזו הולידה המון יצירתיות" מספר תם גבע, המנכ"ל החדש של המלון. תם הוא בן הקיבוץ, שעבד שנים רבות בהייטק, עד שהחליט שהוא מחפש משהו אחר. משהו שיהיה מאתגר ויצירתי, ושיביא לידי ביטוי גם את האהבה שלו לבני אדם. בשנים האחרונות הוא טיפח בהתנדבות פאב קיבוצי קטן, וההנאה ממנו הציתה אצלו את הרצון לעשות שינוי כיוון ולעבור לתחום האירוח.
כנראה שהאוויר של עין גדי מעודד בריאה והתחדשות גם אצל מי שחי פה רוב חייו.

צילום: טל ניסים

הבחירה במישהו שלא הגיע מתחום המלונאות מאפיינת את מה שקורה במלון עין גדי. רצון לעשות דברים קצת אחרת, לשבור את המסורות המלונאיות הוותיקות ולהביא רוח רעננה שתיצור חוויה של חופשה אחרת.

.

צילום: אבישג איילון

התחדשות

הניקיון, שתמיד זכה בעין גדי למחמאות, נהיה אפילו יסודי יותר. כל פינה מחוטאת ומקבלת תשומת לב. כדי לעודד את האורחים לבלות בשטחים הפתוחים הקדישו תשומת לב מיוחדת לטיפוח שלהם והוסיפו ספסלים, מחצלות ומשחקים לילדים על המדשאות הרחבות. אם תמיד היה כיף להסתובב בין הגינות של המלון, או לשבת על הדשא מתחת לעץ הבאובב הענקי שבמרכז המלון, עכשיו זה עולה מדרגה. המון פינות חמד שפשוט מזמינות אותך להעביר את הזמן בישיבה רגועה מול נוף מהפנט וגינות מטופחות. אם יש לכם ילדים, הם כבר ימצאו את עצמם מתרוצצים על הדשאים ונהנים מכל המשחקים שהונחו שם עבורם.

.

צילום: יוסי רותם

אחת התובנות המשמעותיות מהתקופה האחרונה קשורה לחיבור עם הקהילה. "בתקופת הקורונה ראינו את העוצמה של הקהילה ואת היכולות המדהימות של האנשים שחיים פה, והבנו שאנחנו רוצים להביא את זה גם אל המלון" מספר חן פרבולוצקי, מנהל התוכן של המלון, "אנשים שמגיעים לפה רוצים לשמוע איך הקימו את הקיבוץ, להכיר את האנשים שחיים פה, לפגוש את האמנים המקומיים. אנחנו נותנים היום תכנית תרבות חינם לכל אורחי המלון שכוללת טיולים, הופעות, סדנאות ומפגשים שמבוססים כמעט רק על אנשי המקום. זה דבר מדהים, שיוצר חיבורים שאין בשום מקום אחר בעולם".

צילום: אבישג איילון

גם בנושא המזון התחוללה פה מהפכה קטנה, והארוחות עברו ממסעדת המלון אל בית הקפה שבלובי – ה"באובר", על שם עצי הבאובב המקיפים אותו – שניים ותיקים וגדולים ותינוק באובב שנשתל ממש במרכז המרפסת של בית הקפה. בחכמה רבה בנו פה גם חלל פנימי מוקף קירות זכוכית שמאפשרים ליהנות מכל היופי שבחוץ, גם למי שמעדיף את החלל שלו ממוזג.

זה תענוג מיוחד להתחיל את הבוקר במקום הזה, כשמצד אחד אפשר להשקיף על ים המלח והרי מואב ומהצד השני מדשאה ענקית ועצי באובב עצומים. אם לא היה עוד המון מה לעשות, אפשר היה פשוט להישאר לשבת פה כל היום, לשתות תה צמחים ולבהות בנוף.

אירוע בצל עצי הפיקוס. צילום: אבישג איילון

ה"באובר". צילום: אבישג איילון

האומנות של לא לעשות כלום

בדרך כלל חוויה של ספא בבית מלון מתחילה במעלית שתיקח אתכם אל חלל סגור וחשוך, שמישהו החליט שכדאי לנצל. בעין גדי עשו בדיוק להיפך – חיפשו את הנקודה הכי מבוקשת ומיוחדת, ושם בנו את ספא סינרגיה.

יש במלון מקומות שבהם אפשר לראות את הים, מקומות שבהם אפשר להשקיף על מצוק ההעתקים ועל שמורת הטבע, מקומות עם גינות מרהיבות – אבל רק בספא סינרגיה תמצאו את הכל יחד. הספא נבנה על הצלע הצפון מזרחית של הגבעה עליה בנויה עין גדי, ואפשר במבט אחד לראות את השמורה, הים והמדבר. לא סתם נכתב בכניסה לספא ציטוט מקסים של עמוס קינן: "יש מדבר בעולם, ויש ים. אבל המקום שבו המדבר נושק לים והים למדבר – הוא בחזקת חסד".

בריכת המים המתוקים בספא סינרגיה. צילום: אבישג איילון

ספא סינרגיה פתוח עכשיו לכל אורחי המלון, ללא תוספת התשלום שנגבית בימים רגילים. בספא יש בריכה חמה של מי ים המלח, סאונה יבשה, 12 חדרי טיפולים, בריכה של מים מתוקים והמון מקומות למנוחה – בתוך המבנה הגדול והממוזג, עם קירות הזכוכית שיאפשרו לכם לראות את הנוף, או בחוץ, ממש בתוך הטבע.

בספא מציעים גם פינה של כיבוד חופשי עם המון סוגים של תה צמחים, עוגיות ופירות. יש משהו מקסים ברוחב הלב הזה, תחושה שבאמת רוצים שתהנה ועושים מאמץ בשביל זה. זה היה נהדר גם אם היו שמים 3-4 סוגים של תה, אבל השפע והאיכות הם בדיוק הצעד הקטן הנוסף שמראה שעובדים כאן מהלב ולא בשביל לסמן וי.

סמוך לספא נמצאת בריכת המלון, שהיא הלב השוקק של המלון בימי הקיץ. הבריכה הזו כיכבה כבר בכמה רשימות של הבריכות היפות ביותר בישראל, וכשמגיעים אליה מבינים למה – השילוב המפתיע של ים מצד אחד, מדבר מצד שני ובאמצע מים כחולים מוקפים דשאים וגינות – עובד מעולה גם פה.

.

צילום: אבישג איילון

 

לא צריך יותר מספר טוב, אזניות וכוס משקה ביד כדי להעביר פה יום שלם בהנאה. ובכלל, נראה שעין גדי מכריחה גם את האורחים לחשוב קצת אחרת על מה היא חופשה. פחות מרדף אחרי אטרקציות ויותר מנוחה. פחות תזוזה ויותר שהייה. בעין גדי אתה לא שואל את עצמך מה לעשות, אתה פשוט שם. באנגלית קוראים לזה The art of doing nothing, בעברית אין לזה תרגום ממש מוצלח, אולי בגלל שזה כל כך נוגד את המהות הישראלית האנרגטית שלנו.
כבר אמרנו שעין גדי גורמת לכולם לברוא את עצמם מחדש? הנה זה קורה גם לכם.

גלו עוד על עין גדי בלחיצה כאן.

צילום: אבישג איילון

 

מלון עין גדי נפתח מחדש ב – 16.6.2020 עם מחירי פתיחה מיוחדים.
אפשר להזמין בטלפון 08-6594220 או באתר
www.ein-gedi.co.il , שם תמצאו גם המון מידע על טיולים באזור, תכנית תרבות שהמלון מציע בחינם לכל האורחים שלו, מידע על הגן הבוטני, בילויים באזור ועוד.

על המפה